Om Lillmossen

Huset byggdes 1916 och byggdes ut på 60-talet. Mycket har hänt sedan dess och det enda som finns kvar i orginal är trappan inne i huset och stentrappan som gick i på baksidan från trädgården. Från början var huset falurött. Huset är omgivet av en stor naturtomt.

Huset

Släktingar till de som bodde i huset bor kvar i huset som byggdes på en avstyckning av tomten. Huset hette från början Lillmossen och området nedanför har nu gatunamnet Lillmossevägen. Och visst förstår man varifrån namnet kommer, det är blöta områden, men som tur är står huset på ett rejält berg.

Renoveringen inomhus har tagit ny fart och det är ett femtonpussel här inne medan de sista rummen blir klara.

Trädgården blev troligen anlagd någon gång på 60-talet och har efter det förvildats och förändrats. Varje sommar hittar jag nya blommor på nya ställen. Det är gamla hederliga sorter och stora rejäla rhododendrons i skogen. Det blommar från det att snön försvinner tills snön kommer tillbaka.

Djurlivet är rikt. Många fåglar av alla de slag, en räv, rådjur och vinbergssnäckor. Huset ligger på kanten till landet och samtidigt som jag kan höra glassbilen gal grannens tupp.

Detta är mitt paradis!

Lämna ett svar